Auteur: Celina

Bruiloft 2022

pit crew 2022

Eiland – 2019

Pit- crew 2019

Circus Bim Bam – 2018

Voorstelling ‘bruiloft’ vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni

Wilhelmina Alexandra van Proppenheim tot Zelingen is als kind uitgehuwelijkt aan Egbert Theodoor van Pfaffensoller tot Huppelburg. Nu ze
allebei volwassen zijn, is het dan zover. Maar ze hebben er allebei geen
zin in. Dat betekent dat de onderhandelingen tussen de beide families
heropend moeten worden. Wilhelmina Alexandra van Proppenheim
tot Zelingen is veel meer gecharmeerd van de rondreizende dichter
die op een dag het kasteel binnenloopt. De voorbereidingen van de
bruiloft zijn in volle gang, maar wie er gaat trouwen is onduidelijk…

Bestel je kaarten via pitduiven@live.nl of https://www.pitduiven.nl/?page_id=616

Nieuwe Pitter gezocht!

Lieve volgers attentie voor onderstaand bericht!🚨


Altijd al eens willen weten hoe het is om als groothertog/groothertogin te leven? Pak dan nu je kans, want Musical vereniging PIT gaat terug in de tijd. In mei/juni 2022 brengen zij hun nieuwe voorstelling de Bruiloft op de planken.
Hiervoor zijn ze op zoek naar nieuwe leden. Ben je 18 jaar of ouder, lijkt het je leuk om met hun mee te doen en ben je ook zo nieuwsgierig wie er gaan trouwen, meld je dan aan bij een van de leden of stuur een mail naar info@pitduiven.nl


Ervaring en goed kunnen zingen is geen must. Wel een grote dosis humor, plezier en motivatie om een prachtige voorstelling neer te zetten.

Kan een afbeelding zijn van 20 mensen, staande mensen en binnen

Stem op ons en steun PIT!

Dit jaar doen wij weer mee met de Rabobankclubsupport. Wij kunnen jullie steun dit jaar extra goed gebruiken. Via onderstaande link kun je op ons stemmen.

https://www.rabo-clubsupport.nl/arnhem-en-omstreken/deelnemers/details/90983-musical-vereniging-pit?zoekterm=pit

Namens de leden van Pit ontzettend bedankt❤️!

Pit! speelt zingt en danst de hilarische theatervoorstelling

CIRCUS Bimbam

Circus Bimbam komt naar ons dorp! Dat belooft weer een prachtig festijn voor de hele familie te worden! Helaas gaat het niet goed met Circus Bimbam. De circusartiesten hebben nieuwe kleding en nieuw circusmateriaal nodig, maar daar is geen geld voor. De kaartverkoop blijft achter en het circus staat in de rode cijfers.

Er zit maar één ding op: héééél veel kaartjes verkopen. Gaat dat wel lukken? Wie wil er in dit tijdperk van snel internet, snapchat en youtube nog naar het circus? Dan gloort er hoop. In het publiek zit een rijke vreemdeling die het circus een warm hart toedraagt. Kan hij het circus redden?

Blijf op de hoogte via www.pitduiven.nl of like ons op Facebook.

B E S T E L     S N E L     K A A R T E N!

Vrijdag 9 en zaterdag 10 november 20.00 uur en zondag 11 november 14.30 uur

DE OGTENT, REMIGIUSPLEIN 9, DUIVEN

Kaarten kosten 8,00 euro en kunnen besteld worden via mail: pitduiven@live.nl

Pech – hét stuk voor 2017 van Pit!

Op 10, 11 en 12 november 2017 is het zover, dan brengt Pit! hun allernieuwste, originele stuk ‘Pech’ op de planken.

Kijk ook eens op FaceBook en vindt ons leuk! Je vindt Pit! via https://www.facebook.com/PitPlezierInTheater?ref=hl

De Reünie

Het lijkt zo leuk: een reünie van je oude school. De avond begint dan ook gezellig, maar al gauw worden oude wonden open gereten en komen er barsten in de façades. Iedereen heeft wel iets te verbergen. Een heimelijke liefde bloeit weer op, oude vetes dreigen weer op te laaien, oude dromen en ambities komen weer boven drijven. En dat mysterie… zal dat eindelijk, na al die jaren, worden opgelost?

De Reünie is het tiende, nooit eerder getoonde stuk dat Pit! op de planken brengt.
Regie: Jennie Hidding / Tekst: Jackie van der Werff

Vanaf 1 oktober is de kaart verkoop voor ‘De Reünie’ gestart. Je kunt voor je kaartjes terecht bij de Bruna in Duiven en Bakkerij Koenen in Duiven op het Eilandplein.
Of stuur een mailtje naar pitduiven@live.nl waarin je aangeeft op welke dag je wilt komen (4, 5 of 6 november) en met hoeveel mensen. Alleen als je via de mail je kaarten besteld geldt de aanbieding: 5 kaarten kopen, de 6e gratis!

Bezoek ook onze FaceBook pagina https://www.facebook.com/PitPlezierInTheater/
We gaan voor 200 likes op de FaceBook pagina van Pit! Plezier in Theater! Bij de 200 like verloten we een gratis kaartje onder onze likers voor een voorstellingsdag naar keuze.

De Pit! Crew

De Pit! Crew 2016

Hier is dan de Pit! Crew die op 4, 5 en 6 november het allernieuwste stuk ‘De Reünie” op de planken gaat brengen in de OGtent te Duiven. Je ziet hier van onder naar boven en van links naar rechts:

Claudia, Caroline, Rianne, Marian, Ineke, Erik, Jackie, Celina, Tineke, Ans, Danny, Thea, Daan, Lenie, Elja en Jennie. Ingrid staat er helaas niet op.

Meer informatie over onze Pit! Crew vind je op deze site onder het kopje Team.

Jennie – Regisseur

Jennie is sinds mei 2015 regisseur van Pit. Ze studeerde musicaltheater aan de Fontys dansacademie in Tilburg en Meisner-acteertechniek bij de Acteerstudio Paul Dekker in Den Bosch.

Zij is als actrice en zangeres werkzaam in verschillende muziektheater producties bij o.a. I&L Entertainment en bij Muziektheater Briza. Daarnaast maakt en regisseert zij musicalvoorstellingen met kinderen en volwassenen.

Jackie – Scriptschrijfster

Stel je zelf eens voor. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Jacqueline, afgekort Jackie. Oprichter en scriptschrijfster van Pit. De eerste letter van Pit staat voor Plezier. En dat is niet voor niets. We werken, studeren, zorgen, huishouden, hollen, rennen en vliegen de hele dag. We zijn allemaal met vreselijk belangrijke dingen bezig en ondertussen vergeten we te lachen. Pit biedt ons (én ons publiek) een uitlaatklepje, een massage van de lachspieren, een lachspiegel, een boswandeling in de herfst, een strandwandeling op een warme zomerdag, een vijf-gangen-menu na een lange werkdag, een brandende kaars nadat het licht is uitgevallen, een… wat was de vraag ook alweer?

Wat is jouw favoriete musical?
Jezus Christ Superstar. Ik heb de musical in verschillende uitvoeringen gezien. Prachtig verhaal, schitterende muziek. Hoe vaak ik hem ook hoor en zie, hij blijft onbetwist op één.

Wat mijn favoriete Pit-musical is, kan ik niet zeggen. Ze zijn me allemaal even lief. ‘Sneeuwwitje, de musical’ was bijzonder omdat het de eerste was. Smartlapperij, omdat dit het eerste script was dat ik ‘met losse handen’ had geschreven. ‘Onder de Brug’ had leuke verwijzingen naar de actualiteit, ‘Kloosterkolder’ was de mafste, in ‘Luchtdrukte’ gingen we voor het eerst het publiek in, ‘Moeder is jarig’ was voor iedereen zo herkenbaar en ‘Hotel’ gaf een knipoog naar de vorige zes musicals. In ‘Tehuis’ gaan we weer iets heel anders doen. Al onze musicals zijn leuk.

Wat is jouw favoriete musicalnummer?
Heaven on their minds, uit Jezus Christ Superstar, gezongen door Carl Anderson (Judas).

“And all the good you’ve done
Will soon get swept away.
You’ve begun to matter more
Than the things you say”

Kippenvel.

Ineke

Stel je zelf eens voor. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?
Ik ben Ineke, ben getrouwd en heb twee uitwonende kinderen. Ik ben geboren in Velp, maar sinds 2000 woon ik in Westervoort.
Ik werk op een centrum voor kinderen met een beperking. Dat doe ik vier dagen in de week. Gelukkig heb ik nog tijd genoeg voor mijn hobby’s: lezen, muziek maken, sieraden maken, computeren en sinds januari 2013 PIT!
Toneel spelen is helemaal nieuw voor mij, maar tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin en voel me al helemaal thuis.

Wat is jouw favoriete musical?
Mijn favoriete musical is de Lion King. Heb ik twee keer gezien. Prachtige decors en geweldige muziek. Samen met mijn dochter zet ik in de auto de cd aan en zingen we luidkeels alle liedjes mee. Af en toe kijken onze mede weggebruikers wat raar op, maar dat zal onze pret niet drukken.

Wat is jouw favoriete musicalnummer?
Een favoriet nummer heb ik niet, want alle liedjes van de Lion King vind ik mooi. Maar uit de musical Elizabeth zijn er ook een aantal nummers die ik geweldig vind.

Pit! in de bladen

Deze week was er volop aandacht voor de nieuwe voorstelling van Pit! Survival. Zowel in de Westervoort Post als de Gelderlander was een artikel te vinden.

Westervoort Post Pit! 14 januari 2015Gelderlander 15 januari 2015

Survival – 23, 24 en 25 januari 2015

Op 23, 24 en 25 januari 2015 is het zover!! Dan staat Pit! weer op de planken in het CCOG te Duiven, dit keer met het stuk Survival.
Kaarten kosten slechts € 7,50 en zijn vanaf nu te bestellen. Je kunt dat doen door een mail te sturen naar pitduiven@live.nl, geef daarin aan wanneer je wilt komen en met hoeveel personen. We hopen jullie allemaal te mogen begroeten!

Survival – het verhaal:
Uitgeverij Nouveau Niche en Uitgeverij Alles is Kunst gaan fuseren. De uitgeverijen hebben een zeer verschillende bedrijfscultuur. Waar Uitgeverij Alles is Kunst zich richt op het grote publiek, zoekt Uitgeverij Nouveau Niche zijn klandizie onder de gefortuneerde kunstkenners. Om het fusieproces wat te versoepelen stuurt de directie alle werknemers naar een survivalkamp. Tijdens het kamp moeten de medewerkers allerlei opdrachten uitvoeren, met als doel elkaar beter te kennen.
Het wordt een survivalkamp met alles erop en eraan. Bos, tent, kampvuur, dropping, abseilen, boogschieten, wandeltocht, kanoën, vissen en ongelukken. Gelukkig duurt het maar een weekend ……………..

Kijk voor een voorproefje van Survival op onze FaceBook pagina – https://www.facebook.com/PitPlezierInTheater?ref=hl

Pit! op weg naar ‘Survival’ in 2015

De deuren van het Tehuis ‘Sinte Dimpfna’ zijn na het geweldige voorstellingsweekend van 21, 22 en 23 februari gesloten en de bewoners en verpleging konden even van hun welverdiende rust genieten.

Inmiddels zijn de repetities voor het volgende stuk al weer in volle gang. Het script is al zo goed als klaar, de liedjes al weer uitgezocht. Het belooft ook dit seizoen weer een lekker komisch stuk te worden, zoals je dat inmiddels van Pit! gewend bent. Maar er staan je als kijker straks nog een paar leuke verrassingen te wachten – de vertrouwde Pit! formule met een nieuwe twist. We hopen je in 2015 zeker weer te mogen begroeten bij ‘Survival’.

Survival
Uitgeverij Nouveau Niche en  Uitgeverij Alles is Kunst gaan fuseren. De uitgeverijen hebben een zeer  verschillende bedrijfscultuur. Waar Uitgeverij Alles is Kunst zich richt op het  grote publiek, zoekt Uitgeverij Nouveau Niche zijn klandizie onder de  gefortuneerde kunstkenners. Om het fusieproces wat te versoepelen, laat de  directie een survivalkamp organiseren. Tijdens het kamp moeten de medewerkers  allerlei opdrachten uitvoeren. Het wordt een survivalkamp met alles erop en  eraan. Bos, tent, kampvuur, dropping, abseilen, boogschieten, wandeltocht,  kanoën, vissen en ongelukken. Gelukkig  duurt het maar een weekend!

Recensie Tehuis

Recensie Tehuis februari 2014

 

Pit! in de Gelderlander – januari 2014

Op 31 januari jl. stond het volgende artikel in de Liemers Editie van de Gelderlander.

Pit Gelderlander 2014

 

Hotel – aankondiging Liemers Vizier september 2012

In de Liemers Vizier van deze week staat een mooie aankondiging van het optreden van Pit! op 16, 17 en 18 november in het CCOG te Duiven.

Tehuis – 17 juli 2013

In de Duivenpost van 17 juli 2013 stond het volgende bericht.