Onder de Brug – 2008

Onder de Brug – 2008

De mooie, oude brug in een klein dorp moet tegen de vlakte. Een groot industrieel bedrijf wil de grond gebruiken voor een nieuwe fabriek.

Zwerver, Landloper,Pauper รจn Clochard, Vagebond en Doler slaan de handen ineen om dit tegen te houden. Pers en publiek zijn duidelijk op de hand van de industrie. Weet u wel hoeveel banen dit oplevert? En wat dat betekent voor onze plaatselijke economie? En trouwens, die daklozen hebben sowieso niets in ons dorp te zoeken. Ze verpesten het straatbeeld, jagen klanten bij de winkels weg en schrikken kleine kinderen en toeristen af.

Met de hulp van welzijnswerker Jean-Pierre (die heeft op zolder nog een oude stencilmachine staan) beginnen de daklozen een tegenoffensief en starten een eigen krant, Straatbeeld. Na enige tijd blijkt dat heeft Doler (als kenner?!?) uitgezocht dat die fabriek niet gebouwd kan worden zonder toestemming van de eigenaar van de brug en die eigenaar blijkt dichter in de buurt te zijn dan iedereen denkt.

Zwervers en gemeente Agenten Burgermeester en Briefka Zwervers Zwerver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*