Category Archive : Team

Evelien

Meer informatie volgt snel..

Ellen

Ik ben Ellen, getrouwd met Alfred en heb 1 zoon Jeroen. Hij stelt zichzelf voor, want door hem ben ik nu bij PIT. Ik ben geboren in Arnhem en vanaf 1993 wonen we in Duiven. Vanaf 2001 werk ik bij de gemeente Duiven bij het Team Informatiebeheer. Sinds 1 januari 2018 is dit 1Stroom geworden i.v.m. een ambtelijke fusie van gem. Duiven en Westervoort. In een musical spelen is helemaal nieuw voor mij en jaren was het altijd een droom. De combinatie van zingen en dansen vind ik geweldig. Toen Jeroen mij vroeg om een keer mee te gaan, dacht ik, laat ik eens gek doen en een keer doen wat ik altijd al heel leuk gevonden heb. Geen auditie dus dat scheelt alweer. Zingen is niet mijn sterkste punt. Het is een ontzettende leuke groep. En voelde me er al meteen helemaal thuis. 

Wat is jouw favoriete musical?

We zijn naar een aantal musicals geweest The Lion King, Soldaat van Oranje, Tarzan, The Wiz, Mamma Mia, Hij gelooft in mij. Allemaal verschillende genres. En toen Jeroen klein was o.a. naar Nijntje de musical, apekooien van VOF de kunst. 

De mooiste musical vind ik nog altijd The Lion King. Het was onze allereerste musical, zo indrukwekkend al bij de start en zo mooi de combinatie van dans en zang. Geweldig! 

Wat is jouw favoriete  musicalnummer?

Mijn favoriete musical nummer is het vrolijke nummer uit the Wiz “A brand new day”. De combinatie van dans en zang vind ik daarin geweldig. Daar word je zo vrolijk van en kun je bijna niet op je stoel blijven zitten. Dat gevoel heb ik ook bij het nummer “geef de lach maar lekker door” in onze musical Circus Bimbam.

Jeroen

Nieuw bij PIT! Informatie volgt nog..

Joe

Ik ben Joe, 29 jaar geboren in Duiven en na 5 jaar in Groessen gewoond te hebben, ben ik beland in Zevenaar. Dit is mijn eerste jaar bij PIT. Je in een rol inleven vindt ik erg leuk om te doen en daarom ben ik bij PIT gekomen. Verder werk ik alweer 12 jaar bij McDonald’s en geef op de zaterdagmiddag paardrijlessen aan kinderen en volwassenen. Mijn andere hobby’s zijn mijn eigen paard en een halve tuin vol konijnen en bezoek ik regelmatig cosplay evenementen. 

Wat is jouw favoriete musical?

Dat is toch wel Zorro. Ik houd van het Spaanse vuur, de Flamenco en het verhaal rondom het personage. (Zowel de Engelse en Nederlandse versie)

De musical Les Misérables vindt ik ook mooi vanwege het verhaal en de zang (wel de Engelse versie)

Wat is jouw favoriete musicalnummer?

Binnen PIT eigenlijk alle liedjes wel, omdat het bijna allemaal hele bekende nummers zijn.

Uit Zorro is Fiësta toch wel mijn favoriet. Uit Les Misérables One day more.

Lex

Binnenkort meer informatie

Marcel

Nieuw bij pit! Meer info volgt snel.

Claudia

 

Stel je zelf eens voor. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Claudia en ik woon in Duiven met man en vier zonen. Als ik thuis klaar ben met achter kinderen aan rennen, ga ik op mijn werk verder. Ik werk in het speciaal onderwijs (kinderen met spraak-, taal- en gehoorproblemen). Ik ben er juf en houd me ook bezig met de indicatiestelling (toelating tot dit type onderwijs). Tenslotte leg ik ook aan kinderen die soloapparatuur voorgeschreven hebben gekregen (en hun ouders en leerkrachten) uit hoe die apparatuur werkt. Een beetje manusje van alles dus. Dat heb ik tot nu toe ook bij Pit! gedaan. Ik ben er al vanaf de oprichting van Pit! bij en heb allerlei rollen gehad en met plezier gespeeld.

 
Wat is jouw favoriete musical?
Mijn favoriete grote musicals die ik heb gezien zijn “The Lion King” en “Cats”, vanwege de indrukwekkende effecten. Maar ook de (voor de meeste mensen) onbekendere musical “De Koningin van Paramaribo” vond ik er indrukwekkend vanwege het verhaal.

Mijn favoriet Pit! musical…….. dat zijn er ook twee: “Sneeuwwitje, dat was onze eerste, onze spannendste musical waarin ik ook meteen een (technisch) moeilijk duet moest zingen. Verder vond ik “Onder de Brug” ook erg leuk. Voor mij de grootste uitdaging, omdat de rol die ik speelde (man, advocaat en zwerver) zo mijlenver van mijzelf af stond, leuk om te doen!

 
Wat is jouw favoriete musicalnummer?<
Eh…….. moeilijke vraag……… ik denk dan toch: “I am telling you I’m not going” uit “Dreamgirls”.

En Pit! nummer: het slotlied uit “Moeder is Jarig”. Swingend, herkenbaar voor het publiek en lekker om te zingen.

Jennie – Regisseur

Jennie is sinds mei 2015 regisseur van Pit. Ze studeerde musicaltheater aan de Fontys dansacademie in Tilburg en Meisner-acteertechniek bij de Acteerstudio Paul Dekker in Den Bosch.

Zij is als actrice en zangeres werkzaam in verschillende muziektheater producties bij o.a. I&L Entertainment en bij Muziektheater Briza. Daarnaast maakt en regisseert zij musicalvoorstellingen met kinderen en volwassenen.

Jackie – Scriptschrijfster

Stel je zelf eens voor. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Jacqueline, afgekort Jackie. Oprichter en scriptschrijfster van Pit. De eerste letter van Pit staat voor Plezier. En dat is niet voor niets. We werken, studeren, zorgen, huishouden, hollen, rennen en vliegen de hele dag. We zijn allemaal met vreselijk belangrijke dingen bezig en ondertussen vergeten we te lachen. Pit biedt ons (én ons publiek) een uitlaatklepje, een massage van de lachspieren, een lachspiegel, een boswandeling in de herfst, een strandwandeling op een warme zomerdag, een vijf-gangen-menu na een lange werkdag, een brandende kaars nadat het licht is uitgevallen, een… wat was de vraag ook alweer?

Wat is jouw favoriete musical?
Jezus Christ Superstar. Ik heb de musical in verschillende uitvoeringen gezien. Prachtig verhaal, schitterende muziek. Hoe vaak ik hem ook hoor en zie, hij blijft onbetwist op één.

Wat mijn favoriete Pit-musical is, kan ik niet zeggen. Ze zijn me allemaal even lief. ‘Sneeuwwitje, de musical’ was bijzonder omdat het de eerste was. Smartlapperij, omdat dit het eerste script was dat ik ‘met losse handen’ had geschreven. ‘Onder de Brug’ had leuke verwijzingen naar de actualiteit, ‘Kloosterkolder’ was de mafste, in ‘Luchtdrukte’ gingen we voor het eerst het publiek in, ‘Moeder is jarig’ was voor iedereen zo herkenbaar en ‘Hotel’ gaf een knipoog naar de vorige zes musicals. In ‘Tehuis’ gaan we weer iets heel anders doen. Al onze musicals zijn leuk.

Wat is jouw favoriete musicalnummer?
Heaven on their minds, uit Jezus Christ Superstar, gezongen door Carl Anderson (Judas).

“And all the good you’ve done
Will soon get swept away.
You’ve begun to matter more
Than the things you say”

Kippenvel.

Ineke

Stel je zelf eens voor. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?
Ik ben Ineke, ben getrouwd en heb twee uitwonende kinderen. Ik ben geboren in Velp, maar sinds 2000 woon ik in Westervoort.
Ik werk op een centrum voor kinderen met een beperking. Dat doe ik vier dagen in de week. Gelukkig heb ik nog tijd genoeg voor mijn hobby’s: lezen, muziek maken, sieraden maken, computeren en sinds januari 2013 PIT!
Toneel spelen is helemaal nieuw voor mij, maar tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin en voel me al helemaal thuis.

Wat is jouw favoriete musical?
Mijn favoriete musical is de Lion King. Heb ik twee keer gezien. Prachtige decors en geweldige muziek. Samen met mijn dochter zet ik in de auto de cd aan en zingen we luidkeels alle liedjes mee. Af en toe kijken onze mede weggebruikers wat raar op, maar dat zal onze pret niet drukken.

Wat is jouw favoriete musicalnummer?
Een favoriet nummer heb ik niet, want alle liedjes van de Lion King vind ik mooi. Maar uit de musical Elizabeth zijn er ook een aantal nummers die ik geweldig vind.

Caroline

Stel je zelf eens voor. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?
Ik ben Caroline Hofstra en ik woon in Duiven. Ik werk als datacoördinator bij een uitgeverij en ben moeder van twee zoons. Ik zit vanaf het begin bij Pit!. Ik had nog helemaal geen ervaring, maar de combinatie van zingen en acteren, leek mij wel heel erg leuk (en dat bleek ook zo te zijn).

 
Wat is jouw favoriete musical?
Ik heb er eigenlijk niet zoveel gezien. De eerst grote musical waar ik naar toe ben geweest, was in het Circustheater in Scheveningen, The Phantom of the Opera. Die musical heeft veel indruk gemaakt. Het was een hele belevenis in zo’n groot theater met mooie decors en kostuums. En er werd prachtig gezongen en gespeeld.

Wat de Pit! musicals betreft ben ik super blij met onze voorstelling ‘Luchtdrukte’. Onze eerste voorstelling ‘Sneeuwitje de musical’ was ook heel speciaal en spannend (voor het eerst op het podium).

 
Wat is jouw favoriete musicalnummer?
Ik word helemaal blij van ‘A brand new day’ uit ‘The Wizard of Oz’.

Ans

Stel je zelf eens voor. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Ans en sinds mei 2011 ben ik lid van het altijd gezellige Pit!. Ik heb dus al mee mogen spelen met de voorstelling “Moeder is Jarig”. Dat beviel zo goed dat ik ook dit jaar weer meespeel in “Hotel” in november aanstaande. Samen met mijn man Koos woon ik in Duiven. Ik speel saxofoon bij Unisono in Velp en sinds kort volleybal ik weer bij ons eigen opgerichte clubje Relax. Daarnaast wandel ik elke donderdagmorgen met mijn vriendin in de omgeving van Duiven. Oh ja en in mijn vrije tijd werk ik ook nog bij STAP, een opleidingsinstituut dat inburgeringscursussen verzorgt.

 
Wat is jouw favoriete musical?
Hoewel ik inmiddels al best veel musicals heb gezien, blijft mij de eerste toch het meeste bij: “Elisabeth”. De musical gaat over het leven van Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (keizerin Sissi). Niet zoals vertolkt in de zoete Sissi films, maar nu Elisabeth als flirt met de Dood. Geweldige rollen en zang van Pia Douwes in de rol van Elisabeth en Stanley Burleson als de Dood.

 
Wat is jouw favoriete musicalnummer?
Mijn favoriete musicalnummer is en blijft “Mijn leven is van mij” van Pia Douwes uit de musical Elisabeth.

Lenie

Stel je zelf eens voor. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Lenie. Geboren in Rheden en wonend in Duiven. Getrouwd met Peter,en samen hebben wij twee dochters. Onze oudste stelt zich ook voor, want zij speelt ook bij Pit!.
Mijn dagelijkse werk bestaat uit pedagogische gezinsondersteuning, in gezinnen waar het even niet zo lekker loopt. Tevens ondersteun ik cliënten met psychische klachten in hun dagelijkse werkzaamheden. Een zeer boeiende job, maar wel erg pittig en vermoeiend. Een uitlaatklep is dan ook zeer belangrijk.
Deze heb ik gevonden bij PIT, waar ik vanaf de oprichting lid van ben. Een pittig clubje met veel kippen en af en toe een haan.

 
Wat is jouw favoriete musical?<
Mijn favoriete muscial binnen Pit! is voor mij toch wel: Onder de Brug. Ik speelde hierin Zwerver, een vrouw die een allemachtig, prachtig mooi plekkie onder de brug had gevonden om te kunnen wonen. Een heerlijke rol, waarin ik me helemaal kon uitleven. Maar ook de andere rollen die ik heb gespeeld vond ik allemaal super op te doen.

Van de grote musicals is Miss Saigon toch wel mijn favo musical. Daar is recentelijk een nieuwe musical bijgekomen en dat is de musical Legaly Blond. Geweldig! Ik heb de hele avond gelachen en genoten.

 
Wat is jouw favoriete musicalnummer?
Jemig, hier heb ik lang over na moeten denken. Bij Pit! vind ik eigenlijk alle nummers erg leuk en heb ik niet echt een favoriet. Wat wil je ook met zo’n geweldige tekstenschrijfster als onze eigen Jackie.

Wat betreft de liedjes van bestaande grote musicals, daar gaat mijn voorliefde uit naar een nummer uit Miss Saigon. Het nummer heet: En weer.