Info Panel
You are here:   Home  /  Team  /  Jackie – Scriptschrijfster

Jackie – Scriptschrijfster

Stel je zelf eens voor. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Jacqueline, afgekort Jackie. Oprichter en scriptschrijfster van Pit. De eerste letter van Pit staat voor Plezier. En dat is niet voor niets. We werken, studeren, zorgen, huishouden, hollen, rennen en vliegen de hele dag. We zijn allemaal met vreselijk belangrijke dingen bezig en ondertussen vergeten we te lachen. Pit biedt ons (én ons publiek) een uitlaatklepje, een massage van de lachspieren, een lachspiegel, een boswandeling in de herfst, een strandwandeling op een warme zomerdag, een vijf-gangen-menu na een lange werkdag, een brandende kaars nadat het licht is uitgevallen, een… wat was de vraag ook alweer?

Wat is jouw favoriete musical?
Jezus Christ Superstar. Ik heb de musical in verschillende uitvoeringen gezien. Prachtig verhaal, schitterende muziek. Hoe vaak ik hem ook hoor en zie, hij blijft onbetwist op één.

Wat mijn favoriete Pit-musical is, kan ik niet zeggen. Ze zijn me allemaal even lief. ‘Sneeuwwitje, de musical’ was bijzonder omdat het de eerste was. Smartlapperij, omdat dit het eerste script was dat ik ‘met losse handen’ had geschreven. ‘Onder de Brug’ had leuke verwijzingen naar de actualiteit, ‘Kloosterkolder’ was de mafste, in ‘Luchtdrukte’ gingen we voor het eerst het publiek in, ‘Moeder is jarig’ was voor iedereen zo herkenbaar en ‘Hotel’ gaf een knipoog naar de vorige zes musicals. In ‘Tehuis’ gaan we weer iets heel anders doen. Al onze musicals zijn leuk.

Wat is jouw favoriete musicalnummer?
Heaven on their minds, uit Jezus Christ Superstar, gezongen door Carl Anderson (Judas).

“And all the good you’ve done
Will soon get swept away.
You’ve begun to matter more
Than the things you say”

Kippenvel.

  2016  /  Team  /  Last Updated september 9, 2018 by Celina  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voorstelling Pit 'Eiland'

EILAND

Vier onderzoekers (die onderzoek doen naar het keuzegedrag van slakken) en een arts leven samen op een eiland. Zij zijn tevreden met hun geïsoleerde bestaan. Maar dan strandt er een schip en de bemanning zet voet aan wal. Vervolgens moet een helikopter een noodlanding maken en de passagiers en de piloot stranden óók op het eiland. Als er dan ook nog een verstekeling aan boord van het schip blijkt te zijn, lopen de spanningen op en komen de onderlinge verhoudingen zwaar onder druk te staan. Slechts twee keer per jaar wordt het eiland bevoorraad, dus de proviand raakt snel op. Bovendien is de telegraaf, waarmee contact wordt onderhouden met het vaste land, kapot. Als dat maar goed gaat….

Bestel nu je kaarten via pitduiven@live.nl